Αυτή η τρισδιάστατη άποψη 360 μοιρών των φρικηδιών του παρεκκλησιού Σιξτίνα είναι σαγόνι-πτώση

(SPOT.ph) Το Παρεκκλήσι Σιξτίνα είναι σεβαστό για τις τοιχογραφίες, ειδικά τοιχογραφίες, που κοσμούν επεκτατικούς τοίχους και την οροφή του. Τόσο δημοφιλές είναι αυτό το καλλιτεχνικό θαύμα που παρόλο που βρίσκεται μέσα στους ιερούς χώρους της επίσημης κατοικίας του Πάπα στην Πόλη του Βατικανού, το Αποστολικό Παλάτι επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν τους πίνακες από κοντά. Και ακόμη και από το σπίτι, μπορείτε να το δείτε και για τον εαυτό σας, τουλάχιστον ουσιαστικά, μέσω 360 περιηγήσεις Musei Vaticani του.

Το Παρεκκλήσι Σιξτίνα παίρνει το όνομά του από τον Πάπα Σίξτους IV della Rovere, ο οποίος είχε τον τόπο αποκατασταθεί τον 15ο αιώνα. Οι τοιχογραφίες διαθέτουν κουρτίνες-όπως πίνακες ζωγραφικής στο χαμηλότερο μέρος των τοίχων, τις ιστορίες του Μωυσή και του Χριστού, και πορτρέτα του παρελθόντος Πάπες. Τα προηγούμενα έργα ήταν από μια ομάδα καλλιτεχνών της Αναγέννησης, συμπεριλαμβανομένων Pietro Perugino, Sandro Botticelli, Domenico Ghirlandaio, και Cosimo Rosselli. Το 1508, ο Μιχαήλ Άγγελος Buonarroti ανατέθηκε από τον Πάπα Julius II della Rovere να ξαναβάψει το ανώτατο όριο, το οποίο είχε σχεδιαστεί στο παρελθόν με ένα έναστρο ουρανό από τον Pier Matteo d’Amelia. Το αρχικό σχέδιο ήταν να ζωγραφίσει μόνο 12 αποστόλους, αλλά ο Μιχαήλ Άγγελος πήγε για να δημιουργήσει περισσότερα από 300 στοιχεία για το ανώτατο όριο και lunettes. Οι τοιχογραφίες διαθέτουν τώρα τις Ιστορίες της Γένεσης — από τη δημιουργία μέχρι την ιστορία της Κιβωτού του Νώε.

Η εικονική περιήγηση του Musei Vaticani επιτρέπει στους θεατές να κάνουν ζουμ και να κάνουν ζουμ στους εσωτερικούς τοίχους του Παρεκκλησιού Σιξτίνα. Υπάρχει επίσης επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού, όπου μπορείτε να ελέγξετε έξω την περιοδεία 360 από μια άλλη οπτική γωνία.

 


Leave a Reply