Αυτό το επερχόμενο γραφικό μυθιστόρημα αποτίει φόρο τιμής στη μυθολογία pinoy και τους υπερήρωες

(SPOT.ph) Εμείς οι Φιλιππινέζοι ζούμε σε ιστορίες. Όπως με κάθε πολιτισμό, οι μύθοι μας, οι θρύλοι, οι ιστορίες και οι “τι-έχετε-yous” είναι ένα τεράστιο μέρος του ποιοι είμαστε. Μια απόδειξη για το πόσο απέραντος και ποικίλος είναι ο μύθος του Πινόι βρίσκεται στο γραφικό μυθιστόρημα του Ίαν Στά. Μαρίας Σαλαμάνγκα. Αν ερωτευτήκες το θαυμαστό σύμπαν που δημιούργησε στο πρώτο του βιβλίο, τότε θα σημαδέψει καλύτερα τα ημερολόγιά σου γιατί το Salamangka 2 βγαίνει αυτό το μήνα! Θα είναι διαθέσιμο και στις ψηφιακές και μορφές τυπωμένων υλών μέσω των φιλιππίνων αναγνωστών και του φεστιβάλ συγγραφέων-που πηγαίνει on-line, BTW-από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου.

Salamangka 2 θα έχει συνολικά 50 απεικονίσεις για να πόρων πάνω: μυστικιστική θεούς, πνεύματα, τέρατα, θνητοί, το μεταξύ, και οι ακραίες τιμές. Ενώ το πρώτο βιβλίο ήταν περισσότερο από ένα “εισαγωγή” στον κόσμο του Salamangka, το δεύτερο “καταδύσεις βαθύτερα σε αυτόν τον κόσμο και προσπαθεί να συνδέσει όλους αυτούς τους χαρακτήρες κάτω από ένα ατελείωτο μπλε ουρανό. Φανταστείτε όλες αυτές τις ιστορίες που συμβαίνουν σε ένα κοινό σύμπαν,” κόμικς καλλιτέχνης Sta. Μαρία λέει SPOT.ph σε μια online ανταλλαγή.

Το βιβλίο αντλεί επίσης έμπνευση έξω από φιλιππίνων λαογραφία. “Αυτή τη φορά, αγκάλιασα πλήρως το Dungeons and Dragons vibe,” λέει, εξηγώντας ότι πήρε πολλά στοιχεία από διαφορετικά είδη φαντασίας. Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε λίγο λίγη επιρροή από την εποχή των Βίκινγκς, (ο καλλιτέχνης εργάζεται σήμερα με LEGO στην έδρα της στη Δανία) και ακόμη και ένα κομμάτι του Pokémon (“Επειδή οι συνεργάτες μου κρατήσει bugging μου για να μπει στο παιχνίδι καρτών “). Sta. Μαρία εξηγεί ότι στην πραγματικότητα, το δεύτερο βιβλίο “έγινε μια συγχώνευση των Φιλιππίνων μυθικούς χαρακτήρες και άλλους πολιτισμούς στον κόσμο.”

Και όμως, ακόμη και καθώς το σύμπαν Salamangka επεκτείνεται, Sta. Μαρία εξακολουθεί να διατηρεί τον πυρήνα της μυθολογίας των Φιλιππίνων άθικτο. Στις σελίδες του Salamangka 2 είναι “γυναίκες πολεμιστές εμπνευσμένες από Darna,” λέει ο καλλιτέχνης. Αυτά τα στοιχεία ξεκίνησαν “ως τέχνη ανεμιστήρα και κοστούμι επανασχεδιάζει [που] έγινε μεμονωμένους χαρακτήρες με τις δικές τους ιστορίες.”

“Πάντα μου άρεσαν οι παλιές επικές ιστορίες του Rajah Sulayman και δανείστηκα στοιχεία από αυτές τις ιστορίες και τα συγχωνεύαμε με αυτές τις νέες γυναίκες ήρωες,” μετοχές Sta. Maria. Έτσι τελείωσε με πολλά διαφορετικά αφιερώματα στην ασυναγώνιστη υπερηρωίδα, το καθένα εμπνευσμένο από διαφορετικούς λαούς και ιστορίες σε όλες τις Φιλιππίνες.


Leave a Reply