Γιατί είναι δύο τεμαχίων κοτόπουλο η μέγιστη σόλο παραγγελία;

Τηγανητό κοτόπουλο προκαλεί χαρά για φιλιππινέζους, ειδικά όταν πρόκειται για ένα κουτί με πολλή σάλτσα. Είναι σταθερό αν η οικονομία ανθεί ή σε υποστήριξη ζωής λόγω μιας πανδημίας. Υπάρχουν καλάθια και βαρέλια για τα μέρη, αλλά για το σόλο δείπνο, γιατί είναι δύο κομμάτια η μέγιστη παραγγελία;

Μια απάντηση βρίσκεται στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Εκείνη την εποχή, τα νομίσματα της Νοτιοανατολικής Ασίας κατέρρευσαν, τερματίζοντας τα όνειρα της οικονομίας τίγρης των Φιλιππίνων και πιέζοντας τα πορτοφόλια των καταναλωτών. Fastfood αντιπάλους Jollibee και McDonald’s είδε μια ευκαιρία: προσφέρουν γεύματα αξία, δήλωσε ο Jonathan Ravelas, επικεφαλής στρατηγικός της αγοράς στο BDO Unibank.

“Οι επιχειρήσεις τροφίμων έψαχναν να κάνουν τα χρήματα και οι καταναλωτές έψαχναν για να εξοικονομήσουν χρήματα,” Ravelas είπε reportr. Ο τύπος που κέρδισε ήταν ένα προϊόν που πωλεί αρκετά γρήγορα και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες για να αναπληρώσει τα χαμηλά περιθώρια.

Η αξία γεύμα Magic
Πριν από την αξία γεύματα και McSavers, οι καταναλωτές έπρεπε να παραγγείλετε burger τους, πατάτες, κοτόπουλο και ποτά ξεχωριστά. Το φθηνότερο γεύμα αξία εκείνη την εποχή ήταν το απλούστερο burger με μικρές πατάτες και μικρό κοκ για μόλις P29. Κοτόπουλο γεύματα με ρύζι και ποτά προσφέρονται με δύο τρόπους-ένα κομμάτι ή δύο κομμάτια.

Το ένα κομμάτι κοτόπουλο είναι ένα καθημερινό γεύμα, καύσιμα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο εν ολίγοις. Δεν είναι ιδιαίτερο μέχρι να είναι δύο κομμάτια. Ένα γεύμα κοτόπουλου δύο τεμαχίων σηματοδοτεί μια προσωπική γιορτή, μια ημέρα πληρωμής, μια καλή μέρα στη δουλειά ή ένα pick-me-up μετά από μια κακή μέρα, ravelas είπε.

Ένα γεύμα κοτόπουλου δύο τεμαχίων κάνει το δείπνο να αισθάνεται καλά. “Ang lakas maka-mayaman ng συναίσθημα. Για τους απλούς Pinoys, όταν παίρνουν μια παραγγελία δύο τεμαχίων, parang wow. Ένα κομμάτι είναι φυσιολογικό, τα επίπεδα του προϋπολογισμού,” YouTube σεφ και εστιάτορας Tatung Sartχου είπε reportr.

Γιατί μπορούν εστιατόρια όπως το Pancake House να προσφέρουν ένα τριμελές γεύμα κοτόπουλου; Δεν είναι ένα μέρος που οι καταναλωτές πηγαίνουν τόσο συχνά όσο Jollibee ή McDonald’s, Ravelas είπε. Όταν άνοιξε, Pancake House διατέθηκε στην αγορά ως τόπος ημερομηνία πριν γίνει ένα οικογενειακό εστιατόριο. Τρία κομμάτια είναι για κοινή χρήση, είπε.

Για εκείνους με τις μεγάλες ορέξεις, Tatung είπε ότι τα εστιατόριά του προσφέρουν diners τη δυνατότητα να παραγγείλετε ένα επιπλέον κομμάτι κοτόπουλο πάνω από δύο κομμάτια τους που.

Είναι μια οικονομία κοτόπουλο
Πώς Φιλιππινέζοι καταναλώνουν κοτόπουλο τους είναι ενδεικτική της υγείας της οικονομίας, Ravelas είπε. Το τηγανητό κοτόπουλο του Μαξ επιβεβαιώθηκε από την ανοικοδόμηση των Φιλιππίνων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δύσκολες στιγμές της δεκαετίας του 1980 οδήγησαν σε Andok και Baliwag Lechon Manok. Πόσες ταινίες που έγιναν στη δεκαετία είχαν σκηνές πάρτι γενεθλίων με απανθρακωμένο κοτόπουλο στο τραπέζι;

Η δεκαετία του 1990 οδήγησε στο γεύμα αξίας κοτόπουλου. Η επόμενη δεκαετία είδε την άνοδο του Mang Inasal, η οποία δελέασε diners με απεριόριστο ρύζι και λάδι κοτόπουλου για να πάει με το πόδι ή το στήθος μπάρμπεκιου τους. Πριν από την πανδημία, KFC προσέλκυσε παγκόσμια κάλυψη ειδήσεων για τα πειράματά της, όπως Chizza ή πίτσα με κρούστα φιλέτο κοτόπουλου.

 


Leave a Reply