Κοινωνική αποστασιοποίηση στις δημόσιες συγκοινωνίες σύντομα θα μειωθεί σε μισό μήκος ενός βραχίονα

(SPOT.ph) Με τη φυσική αποστασιοποίηση και την περιορισμένη χωρητικότητα που εφαρμόζεται σε τρένα, λεωφορεία και jeepneys, το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών στο μετρό της Μανίλα είναι χειρότερο από ποτέ για τον μετακινούμενο. Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, ότι η απόσταση ενός μέτρου μπορεί να μειωθεί σταδιακά για να φιλοξενήσει περισσότερους επιβάτες. Η πρόταση αυτή από τον οργανισμό μεταφορών και το σύμπλεγμα οικονομικής ανάπτυξης εγκρίθηκε από την ειδική ομάδα μεταξύ των οργανισμών και την εθνική ομάδα δράσης κατά του COVID-19.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μια απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων σε ένα δημόσιο χώρο. Αυτό βοηθά στον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19, το οποίο διαπιστώνεται ότι μεταδίδεται μέσω στενής επαφής με μολυσμένους ασθενείς μέσω εκκρίσεων στόματος και μύτης (π.χ. ομιλία, φτέρνισμα, βήχα κ.λπ.). Το Υπουργείο Μεταφορών (DOTr) ελπίζει να προσαρμόσει αυτή τη μέτρηση μειώνοντας σε 0,75 μέτρα, στη συνέχεια, περαιτέρω σε 0,5 μέτρα μετά από δύο εβδομάδες, στη συνέχεια, κάτω σε 0,3 μέτρα μετά από άλλες δύο εβδομάδες. Για αναφορά, 0,3 μέτρα ή 30 εκατοστά είναι μικρότερο από το μήκος ενός βραχίονα.

Σε μια ανακοίνωση από το DOTr στο Facebook στις 11 Σεπτεμβρίου, 7 π.μ., η εφαρμογή αυτού του νέου συστήματος έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακλήθηκε αργότερα από DOTr βοηθός γραμματέας Goddes Libiran, ο οποίος είπε ότι εξακολουθούν να έχουν να συναντηθούν με το Υπουργείο Υγείας, Ενέργειας Ανάπτυξης Corporation, και Διϋπηρεσιακή Task Force σχετικά με την τελική ημερομηνία εφαρμογής, σύμφωνα με μια έκθεση από το CNN Φιλιππίνες.

“Υπάρχει ανάγκη να βελτιστοποιηθεί με ασφάλεια η μεταφορική ικανότητα των διαφόρων τρόπων δημόσιων μεταφορών, όπως μετρό Μανίλα και τις παρακείμενες περιοχές της συνεχίσει με τη μετάβαση προς το «νέο κανονικό», όπου περισσότεροι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στην εκ νέου άνοιξε χώρους εργασίας τους και περισσότερες επιχειρήσεις αναμένεται να επαναλάβει τις λειτουργίες που σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της επιβολής των αυστηρών μέτρων καραντίνας ,” DOTr γραμματέας Arthur Tugade είπε σε μια δήλωση.

Οι Φιλιππίνες έχουν τώρα συνολικά 252.964 επιβεβαιωμένα COVID-19 περιπτώσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Η ομάδα αντιμετώπισης πανδημίας COVID-19 της UP COVID-19 προβλέπει ότι ο συνολικός αριθμός των αθροιστικών κρουσμάτων μπορεί να φθάσει τις 585.216 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

 


Leave a Reply