Φιλιππίνων-Αμερικανός καλλιτέχνης αποκαλύπτει Σόλο Εμφάνιση στο Ορλάντο Μουσείο Τέχνης

(SPOT.ph) Μετά την τοποθέτηση μαζική εγκαταστάσεις τέχνης, όπως το “Δέντρο της Ζωής ” στο Robinsons Place Naga και “Ο Victor ” στο Robinsons Bridgetowne, Φιλιππίνων-Αμερικανός καλλιτέχνης JEFRË αποκαλύπτει μια ατομική έκθεση στο Μουσείο Τέχνης του Ορλάντο στη Φλόριντα. Τα Σημεία Σύνδεσης θα διαρκέσουν από τις 3 Έως τις 3 Ιανουαρίου 2021.

Σημεία σύνδεσης είναι το αντικείμενο μιας-δυο πρωτιές, δεδομένου ότι είναι η πρώτη έκθεση μουσείο JEFRË, καθώς και το Ορλάντο Μουσείο Τέχνης πρώτη δημόσια έκθεση στον απόηχο της πανδημίας COVID-19. Διαθέτει 40 εγκαταστάσεις ανθρώπινης κλίμακας και γλυπτά κατανεμημένα σε 800 τετραγωνικά μέτρα χώρου δαπέδου. Τα κομμάτια επιμελούνται σύμφωνα με ένα ποίημα που γράφτηκε από τον ίδιο τον JEFRË με τίτλο “Heart to Heart,” το οποίο εξερευνά το ταξίδι του καλλιτέχνη ως μετανάστη δεύτερης γενιάς, επιζών καρδιακής προσβολής στα 30 του, και πρακτική ως καλλιτέχνης τοπίου. Σημεία σύνδεσης προσπαθεί επίσης να υφάνει μαζί τις ανθρώπινες συνδέσεις που υπερβαίνουν την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα, και την εθνικότητα.

«Μέσα από σημεία σύνδεσης, επιδιώκω να γεφυρώσω αυτό το χάσμα με την αφήγηση μιας ιδιαίτερα προσωπικής ιστορίας που μιλά για τις κοινές εμπειρίες των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους. Τώρα ακόμη περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία και όλα όσα έχουν συμβεί κατά το παρελθόν έτος μόνο,” από κοινού JEFRË σε ένα δελτίο τύπου. Ο καλλιτέχνης πρόσθεσε ότι είναι “τόσο υπερήφανος και επίγνωση της κληρονομιάς του” ως Φιλιππινέζος-Αμερικανός και χρησιμοποιεί συχνά αυτό το “κατανόηση των κοινών εμπειριών ” στο έργο του.

Το JEFRË αποφοίτησε από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και εργάστηκε για υψηλού προφίλ πελάτες όπως οι Skidmore Owings και Merrill, Santiago Calatrava και Philippe Starck. Μετά από μια απροσδόκητη καρδιακή προσβολή σε ηλικία 35 ετών, ξεκίνησε τη δική του εταιρεία StudioJEFRË, η οποία επικεντρώνεται σε λειτουργικά έργα της δημόσιας τέχνης.

Αρχιτεκτονική περιοδικό Florida Inside Out τον ονόμασε ένα από τα “Επτά πρόσωπα του σχεδιασμού ” το 2007. Μερικά από τα προεξέχοντα κομμάτια του είναι τα εξαώροφα “Ο φάρος” και “Κωδικός Wall” στο κέντρο της πόλης της λίμνης Nona.

Τα σημεία σύνδεσης τρέχουν από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 στο Μουσείο Τέχνης του Ορλάντο, 2416 N. Mills Avenue, Ορλάντο, Φλόριντα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου Τέχνης του Ορλάντο.

 


Leave a Reply